Tuesday, November 8, 2011

tiada tajuk

rase nk updet tp mls nk berfikir arini ramai lg org cuti raye haji sunyi je opis ni hampeh tol keje2 aku dh mmg ade snarai tp xdpt process since bos atas aku tadek cuti hurm xmenarekla nk cite psl die ni yg sgt xmembantu bg aku bg aku tadek die lg bagus ade ke tadek same saje lg susah kot sbb xle langkau2 wat keputusan tapi kdg2 die xnk tauh jugak pong juz secara formalnye nk ikot hierarki je kene juga brief hurm

wei mlsnye rase dush life sgt flat skg satu2nye perkara yg wat aku rase xperubahan iyerla aku xberjaye lg bangun solat subuh awal haih bile ni ksian laki aku padahal die bukan jenis gituh dah terikut skali dgn bad habit aku ni aku mau bubah berazam tapi xtekad haih haih bond bond ade satu musim yg mmg aku bngun awal sgtla rase OK life is better tp bile tibe2 terstart bali season bangun lmbat mulela susah nk mule balik ahh stiap kali laki aku nasehat aku rase malu tp haih pdhl aku dh nasehat diri sdri dlm hati ini janji aku dgn Tuhan bkn dgn laki aku tapi arghhhhhhhhh jihad nafsu sgt sukar

skg BM agk drop
terpakse support gune ebm haih risau sikit arap2 sempat sthun robin full bf at least kalo dpt 2tahun ALHAMDULILAH susu drop sbb? x
pastila. mungkin sbb bangun suboh lmbt,rezki dh kene tarik.huhu skg pulak momy kene istihadah.haih.hormon kot. pastu x mkn kurma n xmkn suplement dgn berdisiplin. robin minggu ni cube mkn bubur blend+puri carrot tp die mcm xsuke je so kene tukar menu cube bubur blend+bilisla pulak kejam ke aku xnk bg die mkn mcm2 ish bukan xnk bg belum masenye anak! tp momy janji xkan cerewet langsung after awak dah stahun for now kene behave ok sian robin dpt mk xcukop kreatif+MALAS masak
papa?
papa tetap TERBAEK selamanya. satu ayat je cukop.

kerja? ahh xsabar minggudpn last nk kene tanggung kerja org! yeay. keje sdri boleh fokus yes ade due mende penting
1.upgrade emel ke webase
2.stadi sistem utk audit ahh.1stt ime nk kene a
udit.langsung xbersedia.nk kene bacela balik sume pekeliling balik.ahh.xsuke.
stkt tuh je utk tahun ni,internet dh ok.hardware ok.
next year fokus pd inhouse system and outsourcing system yg complex

hum,
rasenye
december ni nk plan for a vacationla boleh? nk g honeymun with suamiku.
bawak robin ke x ek? tinggal kang teringat, bawak ajela hihihi ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh nak balik! xmood nk kerje. huhu


skg asik dok stadi kitchen kabinet
xsaba nk masuk uma sdri
bnyknye kene stadi
yg pasti momy n papa dah pilih design utk kitchen kabinet nk linear je ceni.simple.
tapi warna xtauh lg.puteh kn sesuai spnjg zaman.tp takut kotor.kalo IKEA wat merah cm comey gk.kalo hitam ok gk.hijau pisang ok gk.
material die mungkin arcylic.MDF.kalo solid wood kofemla xmampu.yg sederhana je.kalo xchipboard mcm ayam sgt.kalo IKEA bnyk foil finish.bile stadi foli finish OK than melamine.tp xtauhla,tgokla nanti final cmne.
countet top buat konkrit.surface mungkin tiles kot.kalo granite or mabrle xmampu.kalo tiles xsmart sgt.tp bolehla.
tengokj kitchen kabinet ikea mcm ok jgk.tp xtauhla lagi.kene tanye pd yg pakar lg.kene gugel lg.kene mtk advice.
haih.xtauh.tgokla nanti.



selain kitchen kabinet.dok stadi wardrobe dlm bilik.ingt nk wat siap2.ke lg baeik wat kmudian kalo xcukp bajet?wardrobe ikea cm mnarek gk.momy dh snaraikan ape nk buat utk umah baru nt.tp akan dibuat mgikut priority dan bajet.

1.kitchen kabinet+appliance
2.wet kitchen
3.wadrobe
4.silingkapur
4.water filter outdoor
6.grill+pagar
6.aircond master bedroom
8.kipas,lampu
9.extend cariporch
10.balkoni atas
11.tuka pintu bilik,bilik air pintu slide
12.tukar pintu bilikair ke luar,pintu bilik ke dlm
(yg ini xtauh design zmn bile.very stupid n waasting duit nk kene reno design bodoh ni)
13.wallpanel tv.(xtauh perlu x)
14.wallpaper(lmbt lg)


lagi?
hurm.rasenye stkt tuh shj.
lucky nye umah ni mmg dah fully tiles.atas mmg dh siap timber .
momy rase okla wat pilihan beli umah ni
area bangi kejiranan melayu n blkg putrajaya.
freehold
double storey(nk single tp zmn skg dh tadek)
rezab melayu.kofem sume melayu.so insyAllah senang nk rewang n xdek anjing.
tanah pong tanah asal bukan tnh tambun
lagi....
itu ajela

p:s/harap2 ade mase rajin.

1.nk tuka skin blog.
2.nk buat 5S kt ruangtamu umah.

1 comment:

Madi @ Aed said...

woh..leloh aku baco ayat mung nih..tapi baco jugok sapa abih..menariknyo dpr kale putih..tp nnt kotor ssh tanggal camano mek?